Dünyada ve Türkiyede Tavukçuluk
Veteriner
fakültesi tarafından düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Tavukçuluk” konferansına
meslek hayatını tavukçuluk sektöründe geçirmiş konusunda uzman, Veteriner Hekim
Emral CÖMERT davet edildi.
Konferansta;
- · Dünyada ve Türkiye’de etlik ve yumurtacı tavuk üretimi,
- · Dünyada ve Türkiye’de yumurta üretimi,
- · Dünyada ve Türkiye’de et ve yumurta tüketimi,
- · Organik, gezen tavuk, kafes tavuğu yumurtaları,
- · Tavukçuluk konusunda yanlış bilinen konular olmak üzere farklı
konulara değinildi.
Katılımcıların
yoğun ilgi gösterdiği konferansta özellikle;
- · Civcivlerin yumurtadan çıkma süreleri,
- · Bir tavuktan günde kaç yumurta alınacağı,
- · Etlik tavukların 6 hafta gibi bir sürede sofralara ulaşması,
- · Etlik tavukların kısa sürede pişmesi,
- · Tavukçulukta hormon kullanımı,
- · Tavukçulukta antibiyotik kullanımı,
- · Tavukçuluk sektör yatırımları,
- · Kümes kurmak için yapılması gerekenler vs.
Konularda
sorular sorularak cevaplar alındı.
FATİH KESİCİ (0484) 212-1111 / 3234
Veteriner Fakültesi
8.5.2018