Dünyada ve Türkiyede Tavukçuluk

Veteriner fakültesi tarafından düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Tavukçuluk” konferansına meslek hayatını tavukçuluk sektöründe geçirmiş konusunda uzman, Veteriner Hekim Emral CÖMERT davet edildi.

Konferansta;

  • ·       Dünyada ve Türkiye’de etlik ve yumurtacı tavuk üretimi,
  • ·       Dünyada ve Türkiye’de yumurta üretimi,
  • ·       Dünyada ve Türkiye’de et ve yumurta tüketimi,
  • ·       Organik, gezen tavuk, kafes tavuğu yumurtaları,
  • ·       Tavukçuluk konusunda yanlış bilinen konular olmak üzere farklı konulara değinildi.

 

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta özellikle;

  • ·       Civcivlerin yumurtadan çıkma süreleri,
  • ·       Bir tavuktan günde kaç yumurta alınacağı,
  • ·       Etlik tavukların 6 hafta gibi bir sürede sofralara ulaşması,
  • ·       Etlik tavukların kısa sürede pişmesi,
  • ·       Tavukçulukta hormon kullanımı,
  • ·       Tavukçulukta antibiyotik kullanımı,
  • ·       Tavukçuluk sektör yatırımları,
  • ·       Kümes kurmak için yapılması gerekenler vs.

Konularda sorular sorularak cevaplar alındı.

 

 

FATİH KESİCİ (0484) 212-1111 / 3234
Veteriner Fakültesi
8.5.2018