Etkinlikler

________________________________________________________________________________

Teknik Gezi

Siirt Üniversitesi Veteriner Sosyal Etkinlik Topluluğu tarafından Diyarbakır ilinde bulunan Güler Et entegre Tesisleri Aş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezine teknik gezi düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ve Güler Et Entegre Tesislerine Teşekkür ederiz.
Sokak Hayvanları Tedavi Protokolü

Üniversitemiz Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYMER) ile Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında sokak hayvanlarının korunması ve tedavisine yönelik “Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırma ve Tedavilerine Yönelik İşbirliği” protokolü imzalandı.

Sokakta yaralı veya tedaviye muhtaç hayvanları Siirt Belediyesi ile irtibata geçerek Üniversitemiz Veteriner Fakültesi hayvan hastanesine yönlendirebilirsiniz.

Konferans

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından “Sahada Etik Olmayan Uygulamaların Veteriner Hekimliği Mesleğine Yansımaları” konulu bir konferans düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Ziraat-Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa Siirt üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekin ŞAHİN, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan ÖZDEMİR tarafından katılımcılara “Sahada Etik Olmayan Uygulamaların Veteriner Hekimliği Mesleğine Yansımaları” konulu sunum yapıldı. Sunum sonrasında öğrencilerden gelen sorular cevaplanarak konferans tamamlandı.

Dünyada ve Türkiye'de Tavukçuluk

Veteriner fakültesi tarafından düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Tavukçuluk” konferansına meslek hayatını tavukçuluk sektöründe geçirmiş konusunda uzman, Veteriner Hekim Emral CÖMERT davet edildi.

Konferansta;

• Dünyada ve Türkiye’de etlik ve yumurtacı tavuk üretimi,
  • Dünyada ve Türkiye’de yumurta üretimi,
  • Dünyada ve Türkiye’de et ve yumurta tüketimi,
  • Organik, gezen tavuk, kafes tavuğu yumurtaları,
  • Tavukçuluk konusunda yanlış bilinen konular olmak üzere farklı konulara değinildi.

Çalıştay-I Düzenlendi

Siirt ili hayvancılığının istenilen düzeye getirilmesi için yapılabilecek çalışmalarla ilgili olarak Siirt ili Ziraat Odası Başkanı Gündüz TANIK, Siirt ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdür’ü Mehmet Salih ARSLAN ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinden oluşan bir grup Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesinde bir araya geldi.

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından I.si düzenlenen Çalıştayda genel olarak Siirt hayvancılığının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken Veteriner fakültesinin hayvancılık sorunlarının çözümünde izleyeceği yol ve gelecekle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planları değerlendirildi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Hayvanlar aynı insanlar gibi duyu ve hareket kabiliyetine sahip canlılardır. Dünyanın varoluşundan beri var olan bu canlılar, insan hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır.

Siirt Üniversitesi Veteriner Sosyal Etkinlik Topluluğu tarafından bu yıl 4 ekimde hayvan sevgisini aşılamak için Siirt ilinin farklı okullarında etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Lider Çocuk Tarım Kampı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016 yılı Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği kapsamında ilkokul öğrencileri Veteriner Fakültesini ziyaret etti. Lider çocuklarımıza bıldırcın ünitesi, koyun ve keçi çiftliği ile Veteriner Fakültesi Anatomi Salonu tanıtıldı.

Ağaç Dikme Etkinliği

Ağaçların; tüm canlı türleri özellikle insanlar için önemi çok büyüktür.

Ağaç dikmek;

• Orman oluşturmak demektir.
  • Bol oksijen demektir.
  • Havanın temizlenmesi demektir.
  • Erezyondan korunmak demektir.
  • Başka canlılara yuva yapmak demektir.
  • Çevreyi güzelleştirmek demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri olarak ağaç dikme etkinliğine katıldık.

FATİH KESİCİ
Güncelleme : 29.05.2019 11:37:44